Aurizon  10 ml Mareste

Aurizon 10 ml

Produs nou

Picături otice, suspensie uleioasă.

Mai multe detalii

Informatii

Picături otice, suspensie uleioasă.

 

1 ml AURIZON conţine: Marbofloxacină 3 mg, Clotrimazol Ph. Eur 10 mg, Dexametazonă acetat 1.0 mg, (echivalent cu dexametazonă 0.9 mg).

Lista de excipienti: Propil galat (E 310), Sorbitan oleat, Silica, colloidal anhidru, Trigliceride lanţ mediu.

Nu conţine conservanţi antimicrobieni.

Cod vet ATC: QS02CA06.

 

 Proprietăţi farmacologice:

-        Marbofloxacina, un agent bactericidal sintetic ce aparţine familiei fluorochinolone şi acţionează ca inhibitor al girazei ADN. Prezintă un spectru larg de acţiuni împotriva bacteriilor Gram-pozitive (ex. Staphylococcus intermedius) şi gram-negative (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli şi Proteus mirabilis).

-         Clotrimazolul, agent anti-fungic ce aparţine familiei imidazolului şi cauzează schimbări în permeabilitatea membranei, permiţând componentelor intracelulare să se difuzeze în spaţiul extracelular, oprind sinteza moleculară celulară. Prezintă un spectru larg, mai ales împotriva Malassezia pachydermatis.

-        Dexametazona acetat, glucocorticoid sintetic cu acţiune antiinflamatorie şi antipruriginoasă. Proprietăţi farmacokinetice: Studiile farmacokinetice la câini, în ceea ce priveşte dozele terapeutice au arătat următoarele:

- Concentraţiile maxime de marbofloxacină în plasmă ajung până la 0.06 μg/ml în a 14-a zi de tratament.

 - Marbofloxacina se fixează slab de proteinele din plasmă (<10% la câini) şi este eliminată încet, mai ales în forma activă, aproximativ 2/3 în urină şi 1/3 în fecale. Absorbţia clotrimazolului este foarte slabă (concentraţie în plasmă <0.04 μg/ml)

 - Concentraţia în plasmă a dexametazonei acetat ajunge până la 1.25 ng/ml în a 14-a zi de tratament.

- Resorbţia dexametazonei nu este sporită de procesul inflamator indus de otită. Specii ţintă: Câini.

Indicaţii: La câini: tratamentul otitei externe de origine bacteriologică sau fungică – respectiv cauzate de bacteriile sensibile la marbofloxacină şi de ciupercile sensibile la clotrimazol, în special Malassezia pachydermatis.

 Produsul trebuie folosit pe baza testelor de sensibilitate.

 Contraindicaţii: A nu se administra la câinii cu membrana timpanică perforată. A nu se administra la câinii cu hipersensibilitate cunoscută la oricare dintre ingrediente. A nu se administra la femelele gestante sau care alăptează.

Pentru mai multe informatii referitoare la acest produs, consultati prospectul.

Se eliberează pe bază de prescripţie medicală ! 

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Aurizon  10 ml

Aurizon 10 ml

Picături otice, suspensie uleioasă.