Posatex 15g Mareste

Posatex 15g

NUMAI PRIN UNITATILE VETERINARE

Produs nou

Picaturi auriculare pentru caini. Contine: orbifloxacin 8,5mg/ml, mometasone furoate 0,9mg/ml, posaconazole 0,9mg/ml. Recomandat în tratamentul otitei acute şi al recidivelor acute ale otitei externe recurente, asociată cu bacterii sensibile la orbifloxacin şi fungi sensibili la posaconazol, în special Malassezia pachydermatis

Mai multe detalii

Informatii

  SE COMERCIALIZEAZA NUMAI PRIN UNITATILE VETERINARE AUTORIZATE!

POSATEX, picaturi auriculare pentru câini.

NUMELE SI ADRESA DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE COMERCIALIZARE SI A DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE FABRICARE, RESPONSABIL PENTRU ELIBERAREA SERIILOR DE PRODUS, DACA SUNT DIFERITE

Detinatorul autorizatiei de comercializare:

MSD Animal Health
Wim de Körverstraat 35
5831 AN Boxmeer
Olanda

Producator pentru eliberarea seriei:

Essex Animal Health
Sedelsberger Straße 2
26169 Friesoythe
Germania


DECLARAREA (SUBSTANTEI) SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENTI)

Orbifloxacin                                  8,5 mg/mL 
Mometasone furoate (monohidrat)  0,9 mg/mL 
Posaconazole                                0,9 mg/mL


INDICATII

În tratamentul otitei acute si recidive acute ale otitei externe recurente, asociata cu bacterii sensibile la orbifloxacin  si fungi sensibili la posaconazole, în special Malassezia pachydermatis.

CONTRAINDICATII

A nu se utiliza în cazul timpanului perforat. 
A nu se folosi în caz de hipersensibilitate la una dintre substantele de baza aflate în compozitia produsului, hipersensibilitate la corticosteroizi, la alti agenti antifungici sau alte fluoroquinolone.


REACTII ADVERSE

S-au observat leziuni eritematoase moderate. 
Folosirea preparatului auricular poate fi asociata cu slabirea auzului, de obicei temporara si mai ales la pacientii în vârsta.

Daca observati reactii adverse sau alte reactii decât cele mentionate în prospect, va rugam consultati medicul veterinar. 
 

SPECII TINTA

Câinii


POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CAI) SI MOD DE ADMINISTRARE

Calea auriculara. O picatura contine 267 µg orbifloxacin, 27 µg mometasone furoate and 27 µg posaconazole.

La câinii cu greutate sub 2 kg, aplicati 2 picaturi în ureche odata pe zi . 
La câinii cu greutate între 2-15 kg, aplicati 4 picaturi în ureche odata pe zi. 
La câinii cu greutate de 15 kg sau mai mult, aplicati 8 picaturi în ureche odata pe zi.

Tratamentul trebuie sa dureze 7 zile consecutive.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA

Canalul auricular extern trebuie curatat cu atentie si uscat înainte de aplicarea tratamentului. Parul în exces existent în ureche trebuie taiat.

Dupa aplicare, baza urechii trebuie masata scurt si cu atentie pentru a permite preparatului sa ajunga la partea inferioara a canalului auditiv.

TIMP DE ASTEPTARE

Nu este cazul.


PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE  
  
A nu se lasa la îndemâna copiilor. 
  
Acest produs medicinal veterinar nu necesita conditii speciale de depozitare. 
  
A nu se utiliza dupa data expirarii marcata pe eticheta. 
  
 Perioada de valabilitate dupa prima deschidere a containerului: 
8.8 mL: Dupa deschidere, se va utiliza pâna la 7 zile. 
17.5 mL si 35.1 mL: Dupa deschidere, se va utiliza pâna la 28 zile.. 
 

ATENTIONARE (ATENTIONARI) SPECIALA (SPECIALE)

Otitele bacteriene si cele determinate de fungi sunt deseori secundare în cazuistica. Cauza primara trebuie identificata si tratata. 
Folosirea îndelungata a unei singure clase de antibiotice poate determina aparitia antibiorezistentei. Se recomanda folosirea fluorquinolonelor pentru tratamentul cazurilor clinice care raspund greu sau al caror raspuns la tratament este slab în urma folosirii altor clase de antibiotice.

Utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe testele de susceptibilitate ale bacteriilor izolate si /sau pe alte metode adecvate de diagnostic.

Quinolonele au fost asociate cu eroziuni ale cartilajului articular sau alte forme de artropatii la animalele tinere ale mai multor specii. A nu se folosi la animale cu vârsta mai mica de 4 luni.

Folosirea îndelungata si intensiva a preparatelor pe baza de corticosteroizi este cunoscuta ca având efecte locale si sistemice, inclusiv suprimarea functiilor renale, subtierea epidermei si întârzierea vindecarii.

Administrarea în doza recomandata (4 picaturi în fiecare ureche) de 5 ori pe zi timp de 21 de zile consecutive la câinii ce câtaresc între 7.6 si 11.4 kg greutate corporala, determina o usoara scadere a concentratiei de cortizol seric în urma administrarii hormonului adrenocorticotrop (ACTH) în cadrul testului de stimulare a ACTH. Întreruperea tratamentului va determina revenirea completa la normal a functiei renale.

Înainte de folosirea produsului, canalul auditiv extern trebuie examinat cu atentie pentru a ne asigura ca timpanul nu este perforat, pentru a evita riscurile de a transmite infectia la urechea mijlocie si pentru a preveni deteriorarea aparatului cochlear si vestibular.

Siguranta produsului nu a fost stabilita în timpul gestatiei sau lactatiei.

Studiile de laborator efectuate la catei au aratat prezenta artropatiilor în urma administrarilor sistematice de orbifloxacina. Este cunoscut ca fluoroquinolonele au posibilitatea de a traversa placenta si pot difuza în lapte. 
Nu au fost efectuate studii care sa evidentieze efectul orbifloxacinei asupra fertilitatii la câine. A nu se folosi la animalele de reproductie.

Compatibilitatea cu substantele folosite pentru curatat urechea nu a fost demonstrata. Folosirea concomitenta cu o substanta pentru curatarea urechii cu un pH mare nu este recomandata.

Spalati mâinile cu atentie dupa utilizarea produsului. Evitati contactul cu pielea. În caz de expunere accidentala spalati bine zona cu multa apa.

 

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Posatex 15g

Posatex 15g

Picaturi auriculare pentru caini. Contine: orbifloxacin 8,5mg/ml, mometasone furoate 0,9mg/ml, posaconazole 0,9mg/ml. Recomandat în tratamentul otitei acute şi al recidivelor acute ale otitei externe recurente, asociată cu bacterii sensibile la orbifloxacin şi fungi sensibili la posaconazol, în special Malassezia pachydermatis