Nobivac Parvo-C Mareste

Nobivac Parvo-C

Produs nou

Vacc pentru imunizarea activa a cainilor contra parvovirozei canine.

Mai multe detalii

Informatii

SE COMERCIALIZEAZA NUMAI CATRE UNITATILE VETERINARE AUTORIZATE!
Nobivac Parvo-C , vaccin viu liofilizat impotriva infectiei cu parvovirus la caini

DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENŢI)

Substanţă activă :                           pe doza de 1 ml
Parvovirus canin viu tulpina 154       7.0  - 8.4 log10 TCID50
Excipienti: 
Sorbitol 
Gelatina hidrolizata 
Digerat pancreatic de cazeina 
Fosfat disodic dodecahidrat 
Apa pentru injectare 
Soluţie stabilizatoare

INDICAŢII 

Pentru imunizarea active a cainilor in vederea prevenirii mortalitatii, semnelor clinice si excretiei virale in urma infectie cu parvovirus canin. 
A fost demonstrat debutul al imunitatii fata de parvovirusul canin  la o saptamana de la utilizarea vaccinului. 
A fost demonstrata o durata a imunitatii de cel putin 3 ani pentru parvovirusul canin.

CONTRAINDICAŢII

Se vaccineaza doar cainii sanatosi. Vaccinul poate sa nu fie eficient la cainii care se afla in perioada de incubatie in momentul vaccinarii. 
Unele animale pot avea un sistem imun incompetent si pot sa nu raspunda adecvat la vaccinare. Animalele la care au fost administrate anti-seruri corespunzatoare sau medicamente imunosupresoare nu vor fi vaccinate mai devreme de 4 saptamani de la administrarea acestora.

REACŢII ADVERSE

La locul injectarii se poate constata o inflamatie difuza pana la 5 mm in diametru. Ocazional aceasta inflamatie poate fi indurata si dureroasa si dureaza pana la 3 zile dupa injectare. 
Dupa administrare subcutanta impreuna cu un vaccin Intervet ce contine antigen rabic si/sau antigene Lepto 2, ocazional poate apare un nodul palpabil tranzitor la locul injectarii.  In cazul rar al aparitiei unei reactii de hipersensibilitate dupa vaccinare, se va administra un antihistaminic, corticosteroid sau adrenalina fara intarziere si pe cea mai accesibila cale.

Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.


SPECII ŢINTĂ

Câinii

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Continutul unui flacon cu vaccin reconstituit se injecteaza subcutanat.

Vaccinarea primară:
O singura injectie la cainii în vârsta de 10 săptămâni sau mai mult ar trebui sa determine instalarea imunităţii active faţă de boala produsă de parvovirusul canin.  Atunci  când este necesara protectia mai devreme poate fi administrată o primă doză la căţeii începând cu vârsta de 4 săptămâni , dar datorită faptului că anticorpii derivaţi maternali pot să interfereze cu raspunsul imun , se recomandă să se administreze ultima doză la vârsta de 10 săptămâni sau mai mult.

Vaccinarea de rapel:
Se recomandă revaccinarea câinilor împotriva parvovirozei la fiecare 3 ani. 
Alte informaţii 
Experienţa a demonstrat ca statusul anticorpilor maternali al căţeilor dintr-un cuib difera semnificativ şi nu ar trebui ca medicul să se bazeze doar pe examinarea serologică a căţelei. 
Un raspuns imun bun este corelat cu reacţia produsă de un agent imunogenşi de un sistem imun competent. Imunogenitatea antigenului vaccinal poate fi redusă de depozitarea necorespunzătoare sau administrarea greşită.  Imunocompetenţa individuală poate fi compromisă de o varietate de factori inclusiv starea proastă de sănătate, statusul nutriţional, factori genetici, terapie concomitenta cu alte medicamente şi stres. 

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Se va reconstitui inainte de utilizare, prin adaugarea continutului unui flacon (1.0 ml) de Nobivac Lepto, Nobivac Rabies, sau Nobivac Diluant. 
Evitati contaminarea vaccinului cu urme de agenti chimici de sterilizare. Nu utilizaţi substanţe chimice cum sunt dezinfectante sau spirt pentru dezinfecţia pielii înainte de inoculare.

TIMP  DE AŞTEPTARE

Nu este cazul.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

A se păstra la 2°C- 8 °C. 
A se feri de îngheţ. 
A se proteja de lumină directă 
A nu se utiliza după data expirării marcată pe  etichetă.

Perioada de valabilitate după diluare sau reconstituire conform indicaţiilor: 30 minute.

ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)

Eficacitatea componentei CPV a vaccinului  poate fi redusa datorita interferentei cu anticorpii maternali. Totusi, vaccinul s-a dovedit a fi util in fata expunerii la virus chiar in cazul unor nivele de anticorpi maternali atat de ridicate incat putin probabil sa fie intalnite in conditii de teren. 
Se vor vaccina numai animalele sanatoase. Tulpina de parvovirus vaccinala poate fi excretata la nivele scazute timp de pana la 8 zile dupa  vaccinare.  Totusi nu este demonstrata posibilitatea intoarcerii la virulenta a tulpinii vaccinale si de aceea nu este necesara prevenirea contactului cainilor nevaccinati cu animalele recent vaccinate. 
Poate fi utilizat la catele gestante care au fost anterior vaccinate cu vaccinuri din gama Nobivac ce contineau antigene CPV (strain 154). 
A nu se amesteca cu nici un alt  produs medicinal veterinar cu exceptia Nobivac Lepto 2, Nobivac Diluant sau Nobivac Rabies.

ALTE INFORMAŢII

Flacoane cu o singură doză ambalate în cutii de carton conţinând  10 sau 50 flacoane. 
Nu toate dimensiunile de ambalaje pot fi comercializate.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Nobivac Parvo-C

Nobivac Parvo-C

Vacc pentru imunizarea activa a cainilor contra parvovirozei canine.