Nobivac KC 1dz+1dz diluant Mareste

Nobivac KC 1dz+1dz diluant

Produs nou

Nobivac KC este un vaccin liofilizat ce conţine tulpini vii atenuate. Fiecare doză (0,4ml) de vaccin reconstituit conţine Bordetella bronchiseptica şi virusul parainfluenţei canine, tulpina Cornell vie Vaccinarea cu Nobivac KC împotriva tusei de canisă, este recomandată la câinii expuşi riscului de îmbolnăvire în: canise, pensiuni, şcoli de dresaj, adăposturi, parcuri, locuri de joacă. 

Mai multe detalii

Informatii

SE COMERCIALIZEAZA NUMAI CATRE UNITATILE VETERINARE AUTORIZATE!
NOBIVAC ®  KC 
Vaccin viu liofilizat contra tusei de canisă

DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENŢI)

Per doză de 0.4 ml vaccin amestecat cu diluant (apă pentru injecţii):

Substanţe active:  
≥108.0 şi ≤109.7cfu1 din tulpina vie B-C2 a bacteriei Bordetella bronchiseptica şi 
≥103.0  şi ≤105.8 TCID502 din tulpina Cornell vie a virusului parainfluenţei canine.

1colony forming units – unităţi formatoare de colonii 
2Doză Infectantă în cultură celulară 50%

INDICAŢII

Imunizarea activă a câinilor împotriva bacteriei Bordetella bronchiseptica şi a virusului parainfluenţei canine pentru perioadele cu risc crescut, pentru a reduce semnele clinice induse de B. bronchiseptica şi de virusul parainfluenţei canine, dar şi pentru a reduce eliminarea virusului în mediu. 
Cerinţe specifice
Instalarea imunităţii:
Împotriva bacteriei Bordetella bronchiseptica: 72 de ore după vaccinare; 
Împotriva virusului parainfluenţei canine: trei săptămâni după vaccinare. 
Durata imunităţii: 1 an

CONTRAINDICAŢII

Nu sunt.

REACŢII ADVERSE

Din prima zi de după vaccinare pot apărea secreţii oculare şi nazale reduse, însoţite uneori de respiraţie îngreunată, strănuturi şi/sau tuse, mai ales la căţeii foarte mici, susceptibili. În general manifestările sunt tranzitorii, dar în anumite cazuri ele pot persista până la maxim patru săptămâni. La animalele care manifestă semne grave, poate fi indicat un tratament adecvat cu antibiotic. 
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ

Câini

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Schema de vaccinare: 
Câinii trebuie să fie mai mari de 3 săptămâni. Dacă vaccinul Nobivac KC este administrat împreună cu un alt vaccin Intervet (de ex., neamestecat), conform indicaţiilor din secţiunea 4.8, câinii nu trebuie să aibă o vârstă mai mică decât vârsta minimă recomandată pentru celălalt vaccin Intervet.

Câinilor nevaccinaţi trebuie să li se administreze o doză cu cel puţin 3 săptămâni înainte de perioada riscului anticipat, de ex., găzduirea temporară într-o pensiune canină, pentru a fi protejaţi de ambii agenţi ai vaccinului. Pentru a fi protejaţi împotriva Bordetella bronchiseptica câinilor nevaccinaţi trebuie să li se administreze o doză cu cel puţin 72 de ore înainte de perioada riscului anticipat (consultaţi şi secţiunea 4.5 Precauţii deosebite în utilizare).

Revaccinaţi anual.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Lăsaţi solventul steril să ajungă la temperatura camerei (+15 - +25C). Amestecaţi în mod aseptic vaccinul îngheţat-uscat cu solventul. Agitaţi bine după adăugarea solventului. Scoateţi acul, conectaţi vârful aplicatorului şi administraţi 0.4 ml în fiecare nară. Conţinutul fiolei trebuie folosit în interval de o oră de la amestecarea soluţiei.

TIMP  DE AŞTEPTARE

Nu este cazul.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la îndemâna copiilor. 
A se păstra la frigider (2 °C - 8 °C) .A se feri de îngheţ. A se proteja de lumină 
Vaccinul reconstituit se va utiliza în maximum 1 oră.

ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)

Animalele vaccinate pot răspândi tulpina vaccinală a Bordetella bronchiseptica timp de şase săptămâni, iar tulpina vaccinală a virusului parainfluenţei canine timp de câteva zile după vaccinare. 
Medicaţia cu efect imunosupresiv poate împiedica instalarea imunităţii active şi poate creşte riscul apariţiei efectelor secundare cauzate de tulpinile vaccinului viu. 
A nu se administra împreună cu alte tratamente intranazale sau în timpul unui tratament cu antibiotice. Nu sunt disponibile informaţii despre siguranţa şi eficienţa utilizării acestui vaccin cu un alt vaccin, cu excepţia vaccinurilor vii din seria Nobivac, împotriva jigodiei, a hepatitei canine contagioase cauzată de adenovirusul canin de tip 1, a bolii cauzate de parvovirusul canin şi a bolii respiratorii cauzată de adenovirusul canin de tip 2, dacă se impune. În concluzie, nu se recomandă administrarea unui alt vaccin în termen de 14 zile înainte sau după vaccinarea cu Nobivac KC. Dacă sunt administrate antibiotice în prima săptămână după vaccinare, vaccinarea trebuie repetată la finalul tratamentului cu antibiotice. În cazul unei supradoze, mai ales la căţeii foarte mici pot apărea semne ale bolii tractusului respirator superior, inclusiv secreţii oculare şi nazale, faringită, strănuturi şi tuse. Manifestările pot apărea în prima zi după vaccinare şi s-a observat că pot persista până la maxim 4 săptămâni după vaccinare. 
Indivizii cu imunitate scăzută trebuie să evite orice contact cu vaccinul şi cu câinii vaccinaţi pe o perioadă de până la şase săptămâni după vaccinare. 
După utilizare dezinfectaţi-vă mâinile şi echipamentul.

ALTE INFORMAŢII

Utilizarea în timpul perioadei de gestaţie: Vaccinul poate fi administrat căţelelor gestante. 
Prezentare: flacoane de sticlă  1x, 5x, 10x, 25x, 50x 1 doză, 5 doze, 10 doze 
însoţite de flaconul de diluant steril şi de aplicator pentru administrare intranazală. 
Nu toate dimensiunile de ambalaje pot fi comercializate.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Nobivac KC 1dz+1dz diluant

Nobivac KC 1dz+1dz diluant

Nobivac KC este un vaccin liofilizat ce conţine tulpini vii atenuate. Fiecare doză (0,4ml) de vaccin reconstituit conţine Bordetella bronchiseptica şi virusul parainfluenţei canine, tulpina Cornell vie Vaccinarea cu Nobivac KC împotriva tusei de canisă, este recomandată la câinii expuşi riscului de îmbolnăvire în: canise, pensiuni, şcoli de dresaj, adăposturi, parcuri, locuri de joacă.