Ivermont 6 mg/ g 800 g Mareste

Ivermont 6 mg/ g 800 g

Produs nou

Ivermont 0,6% premix pentru furaje medicamentate pentru porci

Mai multe detalii

Informatii

Ivermont 0,6% premix pentru furaje medicamentate pentru porci

 

Compozitie:  Ivermectina ........................ 0,6 g / 100 g.

 

 

Indicatii: Tratamentul și prevenția infestațiilor cu viermi rotunzi (Nematode): Ascaris suum (adulti maturi și larve L4), Hyostrongylus rubidus (adulti maturi și larve L4), Oesophagostomum spp. (adulti maturi și larve L4), Strongyloides ransomi, (adulti maturi), Metastrongylus spp. (adulti maturi). Anoplura: Heamatopinus suis. Râia sarcopitica: Sarcoptes scabiei var. suis.

 

CONTRAINDICAŢII: A nu se utiliza la alte specii decat cele indicate, in special la caini, la care se poate avea efect letal.

 REACŢII ADVERSE:Nu se cunosc. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ:Porcine.

 MOD DE ADMINISTRARE: Administrare în furaj.

Doza terapeutică pentru Ivermectina:

Porcine: Ivermectina: - 0,1 mg / kg greutate corporală/ zi, timp de 7 zile consecutiv.

Ivermont 0,6% premix se administreaza la scroafe gestante înainte de fătare pentru a preveni transmiterea nematozilor S. ransomi prin laptele matern de la scroafe la purcei.

Procedura de amestecare a premixului cu furajul depinde de greutatea corporală a animalelor:

Pentru purcei cu o greutate în viu sub 40 kg (consumă minim 50 g de furaje pe 1 kg de greutate corporală) se va prepara un amestec de 333g de premix pentru 1 tonă de furaje.

Pentru porcii cu greutate corporală intre 40-100 kg (consumă minim 42 g de furaje pe 1 kg de greutate corporală) se va prepara un amestec de 400 g de premix pentru 1 tonă de furaje. Se administreaza timp de 7 zile.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:Dispersia produsului în hrană se realizează mai sigur prin amestecul unei părți de premix cu 10 părți furaj pentru a obține un premix intermediar, care ulterior este folosit pentru prepararea unei tone de furaj complet.

 

TIMP  DE AŞTEPTARE:Porci: Carne și organe: 7 zile

 

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:A nu se lăsa la îndemâna copiilor.A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilorA se păstra la temperatura mai mică de 25 °C. A se proteja de lumina directă a soarelui.A nu se utiliza produsul medicinal veterinar după data de expirare înscrisă pe eticheta.Ca data de expirare se înțelege ultima zi a lunii.Termenul de valabilitate dupa amestecarea cu furaje: 1 luna.

 ATENŢIONĂRI SPECIALE: Atenționări speciale pentru fiecare specie țintă: Se vor evita următoarele practici deoarece acestea cresc riscul de dezvoltare a rezistenței și ar putea duce in cele din urma la terapie ineficienta:  administrare frecventa și repetată preparatelor antihelmintice din aceeași clasă, pe o perioadă lungă de timp. Subdozarea, datorita subestimării greutății corporale, neadministrarii produsului, sau lipsei de calibrare a dispozitivului de dozare (dacă este cazul).În scopul întârzierii apariției rezistenței la produs, este recomandata verificarea eficienței tratamentului (de exemplu, urmarirea formelor clinice, examenul coproparazitologic) . Cazurile clinice suspecte de rezistență la antihelmintice trebuie investigate în continuare folosind teste adecvate (de exemplu, Testul reducerii numaratorii de oua din fecale). În cazul în care rezultatele testului sugerează rezistența puternica la un anumit antihelmintic, trebuie folosit un antihelmintic aparținând unei alte clase farmacologice și cu un mod diferit de acțiune.Precauții speciale pentru utilizare la animale: Nu există. Precauții speciale pentru persoane care administrează produsul medicinal veterinar la animale:A nu se mânca, a nu se bea și a nu se fuma în timpul aplicării produsului.A se spala mainile după fiecare utilizare a produsul. A se evita contactul produsului cu pielea, ochii si mucoase.După contactul cu pielea, ochii sau mucoase, se va clati imediat cu apă din abundenta, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați prospectul produsului sau eticheta.Poate fi utilizat în timpul gestației și lactației.Poate fi utilizat la animale de reproducție.Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidoturi):Simptomele de supradozaj nu au fost observate la porci la doze de 5 ori mai mare decât recomandată și pentru o perioadă de 21 de zile (de 3 ori mai mult decât timpul recomandat).

 

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ: Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

Animalele tratate vor fi tinute in adaposturi pe perioada tratamentului iar dejectiile lor vor fi colectate si distruse.

 

DATE ÎN BAZA CĂRORA A FOST APROBAT ULTIMA DATĂ PROSPECTUL. ALTE INFORMAŢII: Pungi de plastic formate din folie multistrat pe baza de poliamidă (PA) și polietilenă (PE) ce conțin : 85g, 100 g, 170g, 340g, 400g, 680g si 800 g. Nu toate dimensiunile de ambalaje pot fi comercializate.

 

Producator: PFO “ VETOS – FARMA” Ltd., ul. Dzierżoniowska 21, 58-260, Poland

 

Pentru orice informaţii referitoare la acest produs medicinal veterinar, vă rugăm să contactaţi reprezentantul local al deţinătorului autorizaţiei de comercializare:

SC MONTERO VET SRL,Bd. Iuliu Maniu 602 B, Sector 6, Bucuresti, Romania.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Ivermont 6 mg/ g 800 g

Ivermont 6 mg/ g 800 g

Ivermont 0,6% premix pentru furaje medicamentate pentru porci