AMOXI-ONE, 80g/100 g Mareste

AMOXI-ONE, 80g/100 g

Produs nou

Pulbere solubila pentru porcine, pui de gaina (broileri) si curci

Mai multe detalii

Informatii

Pulbere solubila pentru porcine, pui de gaina (broileri) si curci

100g produs contin:

Substanta activa:

Amoxicilina trihidrat 80,00 g  (echivalent cu amoxicilina   69,70g)

INDICATIE (INDICATII): Este indicat in tratamentul infectiilor bacteriene determinate de microorganisme sensibile la amoxicilina:

Porcine:

  •  infectii ale tractului respirator (bronsita, bronhopneumonie, pneumonie, pleurezie, complicatii pulmonare asociate cu infectii virale);
  •  infectii ale tractului gastrointestinal (enterita, colangiohepatita)
  •  infectii urinare (nefrite, cistite)
  •  infectii ale pielii si tesuturilor moi (infectii podale si abcese)
  •  infectii articulare (poliartrita)
  •  infectii streptococice

 

Pui de gaina (broileri) si curci : infectii determinate de bacterii din speciile Salmonella spp, E. Coli, Staphylococcus spp., Pasteurella spp., si infectii bacteriene secundare infectiilor virale (B.R.C)

 

 

Contraindicatii

 

A nu se administra in caz de hipersensibilitate cunoscuta la penicilina sau la alte substante din grupul beta-lactamicelor precum si la oricare dintre excipienti.

A nu se administra la iepuri, rozatoare mici si animale poligastrice cu rumen functionabil.

 

REACTII ADVERSE: In urma administratii penicilinelor si cefalosporinelor, pot aparea reactii de hipersensibilitate, variind intre urticarii usoare si socuri anafilactice fatale, precum si simptome gastrointestinale. Pot aparea alergii incrucisate cu alte peniciline. Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam sa informati medicul veterinar.

 

Specii tinta: Porcine, pui de gaina (broileri) si curci.

 

Posologie pentru fiecare specie, cale (cai) de administrare si mod de administrare: Calea de administrare orala, in apa de baut sau in hrana lichida.

 

Porcine, pui de gaina (broileri) si curci: 1,72 – 2,87 g de AMOXI-ONE la fiecare 100 kg greutate corporala (echivalent cu 12-20 mg amoxiciclina  per kg greutate corporala). A se utiliza dupa cum urmeaza:

- pui de gaina (broileri):  12- 20 g de AMOXI ONE in 100 litri apa de baut

- curci: 24- 40 g de AMOXI-ONE in 100 litri apa de baut

- porcine: 15-30 g de AMOXI-ONE in 100 litri apa de baut sau 30-60 g de AMOXI-ONE in 100 kg hrana lichida, conform indicatiilor medicului veterinar

 

Recomandari privind administrarea corecta: A nu se depasi doza zilnica de substanta activa ( exprimata in mg/kg greutate corporala). A se imparti doza indicata in doua administrari pe zi, la 12 ore, timp de 5 zile. Pentru administrarea in apa de baut, se indeparteaza apa de baut ramasa neconsumata se se administreaza, ca unica sursa de apa de baut, apa medicamentata cu produsul in cantitatea stabilita de medicul veterinar. Concentratia in aa de baut trebuie calculata conform greutatii corporale a animalelor si conformconsumului zilnic de apa al acestora. Se recomanda a nu se administra apa animalelor in orele imediat anterioare tratamentului si de a improspata apa medicamentata la fiecare 12 ore.

Pentru a asigura o dozare corecta, greutatea corporala trebuie determinata cat mai precis posibil, pentru a evita subdozarea.

 

TIMP DE ASTEPTARE:

Carne si organe:  

Pui de gaina (broileri): 1 zi, Porcine: 4 zile, Curci: 5 zile.

Nu este autorizata utilizarea la pasarile care produc oua pentru consum uman.

 

Pentru mai multe informatii, va rugam sa cititi eticheta produsului.

Dimensiunea flaconului: 1 kg

 

Detinatorul autorizatiei de comercializare:

Vetoquinol Italia srl, Via Piana, 265, 47032 Bertinoro (FC), Italia

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

AMOXI-ONE, 80g/100 g

AMOXI-ONE, 80g/100 g

Pulbere solubila pentru porcine, pui de gaina (broileri) si curci